به طور کلی بهترین زمان انجام تمرین‌های یوگا صبح زود ،بین تاریکی و طلوع آفتاب ، و عصر ، بین غروب آفتاب و تاریکی است .
البته شما می‌توانید تمرین‌های یوگا را در هر زمان از روز که بخواهید انجام دهید (جز بعد از صرف غذا ) ، اما این دو وقت از روز (طلوع و غروب ) بهترین زمان انجام تمرین‌های یوگا هستند چون در تایم صبح : هوا خالص و پاک است،سیستم‌های بدنی بعد از خواب شبانه استراحت کرده، غدد درون ریز در حالت استراحت هستند و هیچ تنش و استرسی بر بدن فشار نمی‌آورد.مهم تر از همه ذهن آرام و از هر نوع فکری خالی است و در تایم عصر : بدن بعد از انجام کارهای روزانه آزادتر و منعطف تر از بقیه زمان‌های روز است. مسئله مهم دیگر در باره انجام تمرین‌های یوگا نوع تمرینات متفاوتی است که در این دو تایم پیشنهاد می‌شود که در ذیل به شرح آن می‌پردازیم
این نکته باید مد نظر باشد که صبح ها بدلیل ساعت‌ها خواب شبانه بدن از انعطاف کمتری برخوردار بوده و خشک تر است اما ذهن آرام و شاداب است ، خشکی بدن با تمرین منظم از بین می‌رود و می‌توان آساناها را به خوبی انجام داد عصر ها حرکت بدن راحت تر و آزادتر از صبح‌هاست و آساناها بهتر و آسان‌تر انجام می‌شود .
تمرین صبحگاهی سبب می‌شود فرد در شغلی که دارد بهتر کار کند . تمرین عصرگاهی آساناها (در زبان سانسکریت به وضعیت‌های یوگا آسانا گفته میشه) خشکی و فشار روز را از بین می‌برد و فرد را آرام و سر حال می‌کند . بنابراین آساناهای که دشوارتر هستند باید صبح که اراده بیشتر است تمرین شود و آساناهای نیرو بر انگیز (مانند شیرشاسانا،ساوانگاسانا و واریاسون‌های آن‌ها و پاسچیموتاناسانا و …) باید عصر تمرین شود

پیشنهادهایی دقیق تر در مورد بهترین زمان انجام تمرین‌های یوگا و نوع تمرین‌ها

یک جلسه یوگای صبحگاهی باید کاملا اکتیو ( فعال ) و شامل تمرینی کامل باشه .
همیشه و در هر زمانی که تمرین می‌کنید جلسه‌ی تمرین رو با وضعیت شاواسانا (جسد بی جان ) خاتمه بدین .
شما میتونید برای تمرین‌های عصر انتخاب متفاوتی نسبت به تمرین‌های صبح داشته باشین در حالی که این تمرین ها هم ، می‌تونه کامل باشه . ممکنه بخواین یک سری تمرین نشسته خم به جلو مانند وضعیت باداکوناسانا ، جانو شیرشاسانا (وضعیت سر به زانو ) ،راوپاویشتا کوناسانا (خم به جلو با پاهای باز در حالت نشسته ) یا پاسچیموتاناسانا ( کشش پشت بدن در حالت نشسته ) رو انجام بدین و با انجام دادن تعدادی خم به عقب ملایم مانند وضعیت بوحانگاسانا ( وضعیت کبری ) و یک وضعیت ساده پیچ ، مانند : پیچ ساده نشسته یا آردها ماتسیاندراسانا برای از بین بردن فشار و خنثی کردن تنش در ستون مهره ها و در نهایت یک وضعیت معکوس تمرینتون رو تاثیر گذار تر کنید و با احساسی عالی بهش خاتمه بدین .
هر فصل ما رو به شکل متفاوتی از تمرین دعوت می‌کنه . اگه شما در جایی زندگی می‌کنید که تابستون‌های گرمی داره به نفعتونه که در تمرین زیاد به خودتون فشار نیارین . اگه دمای هوا بیشتر از ۷۰ ، ۸۰ یا حتی ۱۰۰ درجا فارنهایت باشه باید نسبت به سرعت انجام دادن آساناها آگاه باشین و به آرومی انجامشون بدین . شما حتی می‌تونید از این آب و هوا برای کشف اینکه چطور با کم کردن فشار تمرین و تلاش می‌شه به متعادل کردن دمای بدن کمک کرد ، استفاده کنید .

تابستان

در فصل تابستان میتونید یک سری تمرینات رو با هم انجام بدین . از یک مدیتیشن نشسته ( وضعیت مراقبه ) تمرین رو شروع کنید و با یک تمرین تنفسی خنک کننده و بعد چند ست سلام بر خورشید بدون پرش ( در بین اساناها مقداری مکث کنید ) تمرین رو ادامه بدین . بعد چند تمرین خم به عقب ملایم و تقویت کننده مثل : خوابیدن به پشت در حالی که یک حوله لوله شده زیر استخوان‌های شانه قرار دارد . و در نهایت حرکات معکوس شما میتونه : ویپاراتاکارانی یا سالامبا ساروانگاسانا ( ایستادن روی شانه ) باشه که هر دو حرکات خنک کننده تری از سالامبا شیرشاسانا ( ایستادن روی سر ) هستند . و بعد از پایان تمرین‌ها میتونید دست ،صورت و پاهاتون رو با یک پارچه خیس شده با آب معطر شده با لوندر ( اسطوخدوس ) پاک کنید و بعد تمرین رو با شاواسانا خاتمه بدین .

پاییز

پاییز میتونه فرصت بی‌نظیری برای شکرگزاری و باز کردن قلب هامون باشه . دمای هوا تقریبا معتدله و ما رو تشویق به انجام دادن تمرین های انرژی زا مانند آردها دانوراسانا ( خم به عقب ) می‌کنه .
زمستان
زمستان میتونه فرصت مناسبی برای تمرکز و تفکر در سکوت باشه . شما ممکنه انتخاب کنید که بر روی خم به جلو ها که ارام بخش و تقویت کننده هستند تمرکز کنید البته در صورتی که افسردگی ندارین و زمستان رو افسرده کننده نمیدونید . اما در حالتی که مستعد افسردگی باشین باید انتخاب متفاوتی انجام بدین و بیشتر تمرین و تمرکز رو بر خم به عقب‌ها و حرکات باز کننده قفسه سینه مثل دانوراسانا ، اوشتراسانا ( وضعیت شتر ) یا اکاپادا راجا کاپوتاسانا اختصاص بدین .
شما همچنین می‌تونید از حرکات تعادلی بر روی دست مثل : ایستادن بر روی دست‌ها ، باکاسانا یا وضعیت هشت زاویه بهره ببرینکه البته همه این وضعیت‌ها نیازمند انرژی بالا و ذهنی باز هستند .
در زمستان که هوا سرده حتی اگر دمای هوای فضای تمرین شما بالا باشه (که امیدوارم باشه ) باز هم باید زمان زیادی رو به گرم کرئن عضلات اختصاص بدین . از حالت‌های مقدماتی سلام بر خورشید شروع کنید و بعد حالت‌های پیشرفته‌تر (با پرش ) رو تمرین کنید و تا قبل از گرم شدن آساناها رو به آرومی و با آگاهی انجام بدین .
به جای اینکه مرتب به این فکر کنید که ( اوه ، بدنم چقدر سفت و غیر قابل انعطاف شده ) ، یک انگیزه و اشتیاق رو در خودتون پرورش بدین و کشف کنید که چطور میتونم تمام افکار منفی رو رها کنم که در نتیجه مفاصل و ماهیجه هام ازاد و منعطق بشن .

بهار

بهار فصل فوق‌العاه‌ای برای تمرکز بر حرکات سلام بر خورشیده . با افزایش طول هر روز به نسبت روز قبل و ادای احترام روزانه به خورشید ارتباط زیبایی بین شما و انرژی خورشید شکل می‌گیره . همچنین فصل بهار همیشه زمان مناسبی برای (( شروع‌های جدیده )) و میتونه فرصت عالیی برای افزودن آساناهای جدید به تمریناتون باشه.
در نهایت من به شما پیشنهاد می‌کنم که با رعایت کردن نکات بالا به بازتاب تجربه خودتون از فصل‌ها تکیه کنید و با انرژی که هر فصل با خودش داره همراه بشین یا اون انرژی رو ( اگه دوست ندارین ) با تمرکز کردن بر تمرین‌هایی که نقطه مقابل اون انرژی هستن خنثی کنید .